Anki

Jordgubbar är nyttigt

Ät dig frisk! Denna fantastiska uppmaning är titeln på en bok jag fastnade för för många år sedan. I boken fanns massor med tips och fakta om hur olika matvaror påverkar vår kropp positivt. Jag lärde mig till exempel att jordgubbar är rena mirakelbäret som innehåller höga halter av folat, ett b-vitamin som är bra för cellbildning och bildningen av de röda blodkropparna. De innehåller också massor av vitamin C som är bra för vår hälsa.

Ända sedan jag köpte boken har jag varit intresserad av hur olika livsmedel påverkar vår kropp och vårt välbefinnande. Under åren har jag inte bara blivit inspirerad till att äta nyttigare, jag har också fått upp ögonen för detox som innebär att man försöker rensa ut olika slaggprodukter i kroppen genom att äta livsmedel som underlättar denna process.

Eftersom allt fler blir medvetna om kostens betydelse för hälsan tänkte jag dela med mig av mina tips och kunskaper i ämnet på denna blogg. Kanske kan mina inlägg inspirera någon till att äta mer hälsosamt eller testa en detoxkur!

Jag vill dock poängtera att jag inte har någon som helst utbildning inom medicin eller kostråd och uppmanar därför alla som vill experimentera med kosten eller ta en detoxkur att läsa på mer i ämnet innan ni börjar. Bloggen ska endast ses som en inspirationskälla och som en utgångspunkt för mer faktaresearch hos mer pålitliga källor!

Förutom att äta nyttigt och läsa om olika näringsämnen och vitaminer så gillar jag att fotografera och umgås med min familj som består av två hundar, två utflugna barn och en fotbollstokig make. Jag gillar också att påta i mitt grönsaksland där jag odlar morötter, rädisor och sallad – gott och garanterat obesprutat!