EM, fruktkräm och kikärtskakor!

Mat av bär och frukt

I kväll är det semifinal mellan Frankrike och Tyskland i EM! Jag som hade tippat på att lagen skulle mötas först i en final, men nu blir det alltså i semin. Jag hoppas på Frankrike eftersom jag tippat dem som vinnare av EM. Men jag tror det blir en väldigt jämn match och det kan nog gå hur som helst!

Jag läste att Tyskland har en del spelare som är avstängda och skadade, så kanske är det ändå lite fördel för Frankrike som dessutom spelar på hemmaplan.

Det har varit kul att följa mästerskapet, tyvärr blir det lite för mycket stillasittande för min del när det är sådana här spännande matcher. Men jag försöker röra på mig så mycket som möjligt i alla fall och som tur är har jag ju hundarna som tvingar ut mig på promenader.

Jag undrar vad fotbollsspelare äter egentligen. Är de så hälsosamma som man tror? Det skulle vara kul att veta!

Jag försöker i alla fall vara extra noga med kosten när jag sitter mycket framför tv:n eller ägnar mig åt andra stillasittande aktiviteter. Såhär i sommartider blir jag inte heller så hungrig utan enkla sallader och juicer funkar bra för mig.

När jag var liten brukade vi äta kräm med mjölk och knäckebröd till middag under varma sommardagar när ingen av oss hade någon ordentlig aptit. Det brukar jag fortfarande göra ibland. Har hittat ett jättebra och enkelt recept hos ICA där ingredienserna är hallon, banan och vatten. Självklart kan man göra kräm på andra frukter och bär, till exempel äpple, blåbär, jordgubb med mera. Det jag gillar med ICA-receptet är att man inte har i något extra socker.

Nu när jag skrivit så mycket om fruktkräm så blir jag jättesugen, så det får nog bli kräm och mjölk till middag! Förutom knäckebröd kanske jag även har i lite chiafrön som innehåller proteiner, omega-3 och antioxidanter bland annat. Jag tycker chiafrön är ett jättebra livsmedel, tyvärr är de rätt dyra. Men när man gör en detox är de jättebra eftersom de sväller och ökar på mättnadskänslan.

Nej, nu måste jag börja med krämen innan det är dags för hundpromenad och sen semifinalen! Vad tror ni, blir det Tyskland eller Frankrike som tar den andra platsen i finalen tillsammans med Portugal? Jag har kollat lite på oddsen och vill man tippa Tyskland som vinnare får man just nu bäst odds hos LeoVegas, Paf och 888 som ger 3,12 i odds på seger till Frankrike. Tror man på Frankrike som vinnare får man bäst odds hos unibet som ger 2,80 gånger pengarna. Fler odds hittar du hos fotbollsem.net som har massor av fakta om matchen.

Nu ett bonustips! Vill du ha något gott att tugga på till matchen så kan jag tipsa om kikärtskakor! Receptet finns hos Måbra och är enkelt att göra. Dock krävs en hel radda ingredienser så du kan behöva gå och handla innan du kan sätta igång och baka.

Här är ingredienserna som behövs till kakorna:

Kikärtor
Chiafrön
Jordnötter
Kokosflingor
Honung
Kakao
Vaniljpulver
Mörk choklad
Torkade blåbär
Bakpulver
Koksolja

Du hittar som sagt receptet på mabra.se om du söker på kikärtskakor. Artikeln heter Fixa smarrigt fredagsmys med nyttiga snacks av Malin Karlberg.