Superfrukosten som mättar på ett bra sätt

Overnight oats - mättande superfrukost!

Hej igen, nu är jag tillbaka efter en tids frånvaro. Min detox har fortsatt och jag har genomfört ett par kurer till. Det har gått bättre och bättre för varje gång jag gjort dem och jag får inte alls lika jobbig avvänjning längre. Jag dricker inget kaffe alls och äter inget extra socker, utöver det som finns i frukt och bär. Pasta och kött har jag också minskat en aning på och äter mer bönor och rotfrukter.

Jag känner mig mycket bra både på insidan och utsidan, och jag har mycket ork och energi även på eftermiddagar och kvällar. Jag har också upptäckt en ny härlig frukost som ger mig energi till att orka hela dagen, fram till lunch där jag inte är alls lika hungrig som jag var förut. Det är enkelt att ordna, supergott och ger en bra mättnadskänsla och skön energi.

Frukosten kallas för ”overnight oats” och är egentligen en typ av havregrynsgröt som man förbereder kvällen innan. Jag tar en deciliter havregryn och ibland lite hirsflingor, om jag vill ha något extra matigt. Dessa lägger jag i en glasburk och häller på ungefär en deciliter mandelmjölk, eller lite mer. Ner med lite chiafrön om jag känner för det, och en massa härliga bär. Oftast tar jag björnbär eller blåbär, eller färska jordgubbar. Sen rör jag om det lite så allt blandas och ställer in med lock i kylen. Där får den stå tills på morgonen när jag ska äta den.

Jag behöver inte ens värma den då den är färdig att äta direkt. Den är riktigt mättande och god och ibland gör jag en lite större portion för att vara säker på att jag håller mig mätt. Ofta kombinerar jag detta med ett stort glas varmt vatten med färskpressad limejuice eller apelsinjuice, och några bitar äpplen. Det här står jag mig gott och väl fram till lunch på och jag får mycket ork av det. Det här har varit min frukost sedan ett par månader tillbaka och jag trivs med den, så jag kommer nog fortsätta med den ett bra tag till.

Om du har några tips på vad jag kan piffa upp den med så får du gärna säga till, likaså om du har andra förslag på frukost. Alla tips mottages tacksamt och jag svarar så fort jag hinner.

Tills vi hörs nästa gång så får ni ha det superbra!